Et dans la même rubrique

AUDRUICQ OLDTIMER BEURS - 28 Februari 2016

15 februari 2016   

Het was ongeveer 40 jaar geleden …

De grote migratie van de vakantiegangers. De eerste vertrokken in Juli, de anderen kwamen ze tegen in augustus toen de tweede wolk vertrok. Het was de tijd van het betaald verlof, dat was een heel verhaal !

Toen was er geen sprake van Tripadvisor, de toevlucht moest je opzoeken bij de “Syndicat d’initiatives", of in de Michelin gids. De mamen van de hotels klonken als “de la plage” of “du commerce” en “ de la gare”.

Le départ en vacances par Robert Doisneau

GPS punten en internet was nog ver niet onderweg. In die tijden was het traceren van de route op een kaart, soms met een rolletje dat de kilometers optelde. En dan even nadenken om niet in de bekende opstoppingen vast rijden.

In die tijden waren er geen of weinig snelwegen, en moesten we gewoonlijk door de groote steden heen. Even achter een vrachtwagen aan zitten, of een caravan … geduld was zeker nodig .

Zo gingen we naar Bretagne of de mooie Azur-kust, sommige gingen ook naar Spanje om een fijn plekje te vinden voor de vakanties.

Regelmatig was het stoppen bij een benzine station, en dan moest je nog het juiste benzine merk kiezen om de punten te verzamelen, want je kon een kano winnen voor de kinderen !

De autos waren meestal goed geladen, met passagiers en bagage. Een lekke band of motor pech maakte deel uit van de mythe van de vakanties die we zo’n twee keer per jaar konden nemen. Nu doen we dat bijna elk weekend.

Er zijn zo van die details die je bij blijven in je geheugen, zoals de geuren in de autos, die rode skaï van de zetels waaraan je je billen verdrandde, dat typisch geluid van « tac-tac » als we terug op de belgische wegen reden (het geluid van de dilatatievoegen tussen de beton wegen was echt belgisch).

En vandaag zijn er nog gepassioneerde mensen die nog met oude voertuigen op vakantie gaan. Mensen die liever de kleine wegen nemen, en de tijd nemen om te genieten van het landschap.

Deze twee aspecten willen we graag ontwikkelen in de expo van 2016.

AUDRUICQ – EXPO 28/02/2016

Campeerwagens, autos met bagages en aanhangwagens, een Citroën Traction die in 2015 naar Venetie trok, een camping-car die vorig jaar een reis naar Coatie deed. Dit zal de kern van onze expo wezen voor 2016.

Gérard DELMOTTE zal aanwezig zijn voor de presentatie van zijn laatste boek, « Les compétitions automobiles dans le Boulonnais » op het circuit van Boulogne, waar onder anderen de belgische piloot André PISART zich bijzonder illustreerde op een Chenard & Walker.
Ontmoet je favoriete auteur en laat je boek signeren. Laurent CORNEE zal ter plaatse zijn met zijn boeken « DARL MAT » en « La LAND ROVER de mon père ».

Verder blijft de Beurs van Audruicq trouw aan zijn exposanten, met 70 belgische stallen, Engelse en Franse, 12 clubs, en 2000 vierkante meters met de meest variabele stukken of bijhorigheden.

De Beurs van AUDRUICQ, niet te missen en allen daarheen !

Neem vanaf de Belgische kust de uitrit 50 op de A16, of indien u uit de richting Arras komt, de uitrit 2 op de A26. De ‘salle polyvalente’ van Audruicq is gelegen op de avenue de Nortkerque (GPS).

 Een organisatie van de TACOT CLUB CALAISIEN
 Contact : Tel 0033 (0)6 0725 99 51
 Email : laboursedaudruicq@gmail.com

 Datum : Zondag 28 FEBRUARI 2016
 De beurs is open van 9 tot 17.30 u
 De toegangsprijs bedraagt 3,-€ (gratis voor de -16 jarigen).
 Een drankje wordt aangeboden aan allen die met een oldtimer komen.

Wie ben je?
Vul hier je commentaar in

In dit formulier kun je de SPIP-codes {{gras}} {italique} -*liste [texte->url] <quote> <code> en HTML codes <q> <del> <ins> gebruiken. Om een nieuwe paragraaf te maken laat je gewoon een paar regels leeg.