Et dans la même rubrique

AUDRUICQ - Ruilbeurs : 23 februari 2014

1er février 2014   

Al 20 jaar lang staat de beurs van Audruicq (Nord-Pas de Calais) aan de top voor wat betreft oude voertuigen.


Motor en motoren !...

Hebt u de bandendruk nagekeken, de batterij en het oliepijl ?... Dan is uw oldtimer klaar om uit te rijden van zodra de mooie dagen er aankomen. Alleen ontbreekt misschien nog het een of ander onderdeel ? In dat geval wordt het dan zoeken op internet of via vrienden ? Misschien ook wel blindelings opbieden of bij een eerder aangename discussie ? Wie weet.

Al 20 jaar lang staat de beurs van Audruicq (Nord-Pas de Calais) aan de top voor wat betreft oude voertuigen. In een overdekte ruimte van wel 2000M2 stellen 75 deelnemers en clubs, waarvan enkelen uit België en uit Engeland komen, de meest variabele stukken of bijhorigheden tentoon. Dat kan gaan van een gewone wieldop tot het meest geraffineerde verwarmings-, of zelfs radio-onderdeel. Ofwel om een onderdeel voor het ontstekingsmechanisme, van de carburator of gewoon de Michelin autogids, of een oude catalogus. Misschien gaat het om een gelakte autoplaat of ligt daar voor het rapen de zo gezochte miniatuur. Daar bovenop hebt u de mogelijkheid tot contact met zoveel andere sympathieke deelnemers. Je zou voor minder de tocht ondernemen, vooral omdat de beurs van Arras dit jaar is afgelast en uitgesteld werd tot in 2015.

De veel geprezen Engelse wagens.

Als naar goede gewoonte heeft Daniel een presenteerblad vol uiterst mooie oldtimers samengesteld, allemaal Engelse wagens dit jaar. Vanaf een kit tot de grote serie, van de kleinste roadster tot de meest comfortabele GT. Van de bescheiden populaire auto tot het koningsrijtuig, was Groot-Brittanië een van de grootste wereldmachten voor wat betreft de automobielindustrie. Maar de crisis sloeg er eveneens toe en de historische firma’s zijn intussen verdwenen of zijn overgegaan in handen van buitenlandse groeperingen. Een selectie van dergelijke wagens zal het rijk verleden illustreren.

Op weg naar 2014.

De deelnemende clubs zullen ter plaatse hun ritten-kalender kenbaar maken. Voor wat betreft de organisator van deze beurs, de TACOT CLUB CALAISIEN, start dit seizoen op 11 mei met de cyclo-motoren, gevolgd door de Audruicq-rally op 8 en 9 juni en de vooroorlogse rally op 28 en 29 juni, waarna nog een uitstap volgt naar Groot-Brittanië op 5 en 7 juli, met daarna de “2 Caps” op 24 augustus en tenslotte de opvang van onze Britse vrienden op 21 september. De 40ste verjaardag van de club krijgt haar hoogtepunt met een rally van 2 weken lang, van 16 tot 30 augustus, die ons tot Clermont-Ferrand zal brengen (TCC, 127 rue Général Leclerc, 62370 Audruicq, T. 06 70 01 34 24).

Dus, snel beslissen en allen daarheen !

Neem vanaf de Belgische kust de uitrit 50 op de A16, of indien u uit de richting Arras komt, de uitrit 2 op de A26. De ‘salle polyvalente’ van Audruicq is gelegen op de avenue de Nortkerque (GPS).

  • Zondag 23 FEBRUARI 2014
  • De beurs is open van 9 tot 17.30 u
  • de toegangsprijs bedraagt 3,-€ (gratis voor de -16 jarigen).
  • Snelle drank- en eetgelegenheid is ter plaatse voorzien.
  • Contact : Tel 0033 (0)6 0725 99 51
  • Email : philippe.valton@club-internet.fr
Qui êtes-vous ?
Ajoutez votre commentaire ici

Ce champ accepte les raccourcis SPIP {{gras}} {italique} -*liste [texte->url] <quote> <code> et le code HTML <q> <del> <ins>. Pour créer des paragraphes, laissez simplement des lignes vides.