Het Kevertreffen in Maasmechelen zorgde voor een fantastisch VW feest !

Bob d’Automag    2003-07-31 00:20:10   Gelukkig waren de weersvoorspellingen iets fout, want de organisatoren kregen een mooi zonnetje mee voor hun eerste internationale Kevertreffen op de parking van Shopping Center M2 in Maasmechelen.

Automag.be & Boxertje magazine hadden er iets fijns van gemaakt. De deelnemers kwamen uit alle hoeken van het land, maar ook onze Nederlandse buren waren van de partij. De VW fans hadden hun luchtgekoelde Volkswagens mooi in orde gebracht. Er waren enkele originele exemplaren te bewonderen, zoals een ovale kever van de jaren vijftig, uitgerust met een heleboel originele toebehoren. Verder nog één van de 3 nog overblijvende Kever Pick-Ups, gebouwd in de jaren ’60 door de firma Beutler in Zwitserland...

Ovaal Kever met originele toebehoren

Buggy’s, Busjes en Cabrio’s trokken er in de namiddag op uit voor een rondrit in de Kempische heide, begeleid met een road-book opgemaakt door rally professionnals.
Inmiddels kwam Ann Smeets (danseres van Clouseau, K3 en het Swingpaleis) opdagen met een dansles voor kinderen op het ritme van CHIHUAHUA. Dat was pas SHAKEN MET ANN !
De deelnemers aan de "Best of Shows" maakten kans op één van de waardebonnen van het Shopping Center M2 in Maasmechelen, ter waarde van 250 €. Uiteindelijk werden ze beloond voor al dat werk !

VW Kever Beutler 1963

De laatste Kever rolt van de band af op 30 juli 2003.

In de galerie van Shopping Center M2 te Maasmechelen hadden de organisatoren 2 Mexicaanse Kevers opgesteld, als een soort van aandenken aan de laatste Kever die op het einde van deze maand in Mexico geproduceerd word. Met de "Ultima Edición" markeert Volkswagen Puebla in Mexico de laatste fase van de productie van onze luchtgekoelde vriend. Het laatste chassisnummer ooit zal van de band rollen op 30 juli 2003. Dit zal gebeuren in het bijzijn van de officiële Mexicaanse instanties en de directie van Volkswagen, vertegenwoordigd door Dr. Jens Neumann.

In 1954 werd de eerste VW kever in Mexico ingevoerd, en daarna in Mexico zelf gebouwd. De eerste VW kever rolde in Mexico van de band in 1955. Tot op heden werden er 1.7 miljoen kevertjes gebouwd waarvan 100.000 buiten Mexico een eigenaar vonden.

De "Ultima Edición" zal beschikbaar zijn in "Aquarius Blauw" en "Harvest Moon Beige". Met een 1.6 liter luchtgekoelde benzine motor, voor de gelegenheid opnieuw met chroom rondom, inclusief de bekende chrome "hub caps" en spiegels. Daarbij komen nog gekleurde (beige of blauw) metalen velgen en whitewalls.

Kever Ultima Edición 2003.

Un message, un commentaire ?

modération a priori

Attention, votre message n’apparaîtra qu’après avoir été relu et approuvé.

Qui êtes-vous ?
Ajoutez votre commentaire ici
  • Ce champ accepte les raccourcis SPIP {{gras}} {italique} -*liste [texte->url] <quote> <code> et le code HTML <q> <del> <ins>. Pour créer des paragraphes, laissez simplement des lignes vides.