2006 - 29 & 30 april RALLY DES LEGENDES voor een bruisend weekend.

Bob d’Automag    2006-03-10 12:14:00   


Het ‘Legenden’-team heeft een prachtige 5de editie in de maak, boordevol goed humeur en met pastorale vergezichten, vol geneugten en verworvenheden bij navigatie. Kortom, alleen maar zalig geluk !

Van jaar tot jaar vergaart onze rally een groot aantal deelnemers en verwelkomt steeds meer liefhebbers en een groter publiek, zowel bij de vertrek- als op de aankomstsites en zelfs over het hele traject. De ‘Legenden’-sfeer laat niemand onberoerd.

Nieuw is : de categorie ‘Vintage’ !

Hoewel het steeds moeilijker wordt om beter te doen en de kwaliteit bij onze organisatie nu alom bekend is, ieder jaar opnieuw, proberen wij toch om nog een drempel hoger te klimmen. Bij deze uitgave lijven wij de categorie ‘Vintage’ in, die bestemd is voor de wagens van voor de oorlog en de heel oude vehikels.

Een Peugeot 1937 of een Amilcar 1926 bestuurt men niet op dezelfde wijze als een Porsche 356. Die oude glorieuze wagens stellen het niet altijd op prijs om drie manoeuvres te moeten uitvoeren alvorens een haarspeldbocht te nemen. Daarbij komt nog het risico tot oververhitting in die regio waar het verkeer intenser is. Ziedaar, enkele redenen waarom Automag Events, speciaal voor hen, een road-book voorbereid dat hen over mooie wegen met aangename bochten zal sturen, waar de piloten met snor (en de anderen) hun waardevolle kleinoden kunnen opdrijven !

Tijdens het weekend van 29 en 30 april 2006, zullen de Rally des Légendes en de organisatoren van Automag u opnieuw in de gelegenheid stellen, uw honger naar passie te stillen en deze met het publiek te delen. Wij stellen u de volgende categories voor :

o TOERISME - Classic 29 april 06 : Een ideale categorie om een familiale wandeling te maken over mooie toeristische wegen. Voorrang wordt gegeven aan ontspanning en smaakvolle stopplaatsen op een 130 km lang traject. Een gemakkelijke road-book met ‘bolleke-pijl’ zal u ter hand gesteld worden, met alle noodzakelijke aanmerkingen die nodig zijn om een foutloze rit te realiseren ! U zult alleen nog maar aandacht moeten schenken, om die uitzichten terug te vinden die deel uitmaken van onze fotowedstrijd.

o TOERISME - Vintage 29 april 06 : Deze nieuwe categorie, op maat gemaakt voor heel oude rijtuigen waarvan de techniek en het mechanische een speciale rijvaardigheid eisen. Ideaal voor vooroorlogse wagens ! De omloop is uitgelijnd over goede wegen, met een vlot traject die het rijden met deze oude automobielen moet vergemakkelijken. Een road-book van 100 km is ter uwer beschikking, met mogelijkheden tot inkorting, gerealiseerd in ‘bolleke-pijl’ en met vele richtlijnen, zoals eventuele stopplaatsen. Dit geeft u de mogelijkheid om andere deelnemers uit de categorie Toerisme te kruisen of op te wachten, maar alleszins uw ritme te bewaren en zeker dat van uw wagen. Een fotowedstrijd is eveneens voorzien.

Een prijs zal de 3 beste equipes van de 2 categories Toerisme belonen.

o MARATHON - Ontdekking 30 april 06 : Dit is de klasse met liefhebbers van navigatierally’s. Degenen die willen proeven van de geneugten van de verschillende soorten navigatie, zijn zeer talrijk. Maar de sprong naar dat type proeven is niet altijd gemakkelijk. Deze klasse Ontdekking kan u helpen de stap te wagen. De road-book, met een traject van 160 km, bestaat uit nota’s in ‘bolleke-pijl-of-niet’. Verder uit kaartlezen, met aanmerkingen die u het decoderen moeten vergemakkelijken en u zullen helpen om valstrikken en spitsvondigheden in deze discipline te ontdekken, daar waar u ook een maximum aan CP’s (Check Point) moet kunnen opvangen.

o MARATHON - Experts 30 april 06 : Deze klasse blijft voorbehouden voor doorwinterde equipes met kennis van navigatie. Het is een echte wedstrijd voor diegenen die denken een werkelijke rit ‘zonder fouten’ te kunnen maken, door alle CP’s (Check Point) op te vangen en de ene valstrik na de andere (van onze ‘lijntrekker’) uit te schakelen. U krijgt een road-book Marathon van 170 km, in ‘bolleke-pijl-of-niet’, kaarten, te tekenen kaarten, blinde vakjes... en andere sappige verrassingen !

Een prijs zal de 3 beste equipes van de 2 klassen Marathon belonen.

De Rally des Légendes Marathon is een navigatiewedstrijd opgenomen in de Challenge du Trophée des Routes Belges 2006.

De Rally des Légendes is geen snelheidswedstrijd, ook geen regelmatigheidsrally, noch enige andere gechronometreerde wedstrijd.

Meer weten over de vorige edities van Rallye des Légendes

De Rally des Légendes, op 29 & 30 april 2006 van Charleroi naar Fosses-la-Ville

Voorlopige timing :

- 08.45 uur : Samenkomst in het Centre Commercial Ville2 te Charleroi.
- 09.30 uur : Briefing met de deelnemers.
- 09.45 uur : Defilé met presentatie van de wagens door Jean-Pierre Amand.
- 10.00 uur : Vertrek van wagen 00.
- 12.00-14.00 uur : Lunch-op-de-buiten te Fosses-la-Ville.
- 17.00-19.00 uur : Aankomst op de plaats te Fosses-la-Ville en presentatie van de wagens.
- 19.30 uur : Maaltijd, uitreiking van de prijzen en concert met de ‘Légendes du Rock’ !

SECRETARIAAT :

- Automag Events - 8, rue Augustin Duvivier - 6220 Lambusart (België).
- Tel. +32 (0)479/990.217 (NL) - (0)475/269.373(FR)
- Fax. +32 (0)71/239.772
- Email : rallye@automag.be

Texte Français, ICI

-  Prewarcar.com

Vos commentaires

Un message, un commentaire ?

modération a priori

Attention, votre message n’apparaîtra qu’après avoir été relu et approuvé.

Qui êtes-vous ?
Ajoutez votre commentaire ici
  • Ce champ accepte les raccourcis SPIP {{gras}} {italique} -*liste [texte->url] <quote> <code> et le code HTML <q> <del> <ins>. Pour créer des paragraphes, laissez simplement des lignes vides.