26ste Beurs van Audruicq : "De Auto’s van André Citroën"

Bob d’Automag    2019-02-12 13:06:40   

26ste BEURS van TACOT CLUB CALAISIEN
24 Februari van 9u tot 17,30 uur


De 26ste uitgave van de Beurs Tacot Club Calaisien zal, zoals gebruikelijk, plaatsvinden in de Hal van Audruicq, rue de Notkerque op zondag 24 februari 2019.

Het thema van de tentoonstelling wordt aangekondigd : « Les Créations d’André Citroën » van 1919 tot 1935. 

1919 – 2019, 100 jaar, de TACOT CLUB CALAISIEN is van plan om dit goed te vieren, door een prachtig plateau samen te brengen van de « auto’s van Monsieur André » : een B2 autochenille die deelgenomen heeft aan de Croisière Noire, een Citroen Type A, een C3, een B2 Torpedo, een C4 Torpedo, een zeldzame Citroen Landaulet… drie verschillende coupé Rosalie, de Traction ’34 berline, coupé en cabriolet…
Een echte droom voor de ogen van de merkliefhebben van Citroën.

2019 is het eeuwfeest van Citroën, de TCC wilde zich richten op de auto’s van het merk gebouwd voor de oorlog en vooral tijdens het leven van André Citroën.

« hij heeft veel goeds gedaan, hij heeft ons belet in slaap te vallen en dwong ons om vooruit te gaan »

Dit waren de woorden van Louis RENAULT op het graf van André CITROEN, in juli 1935, toen hij onteigend was van zijn fabriek, en stierf aan kanker.
Deze polytechnieker ingenieur begon met een tandwielfabriek (hiervan de logo van het merk) en werkte verder aan het rechtzetten van het autobedrijf MORS.
Van een reis naar de VS in 1912, brengt hij nieuwe ideeën mee voor de industrie en het maken van « kanon schelpen » in grote serie.
Toen de oorlog eindigde, revolutioneerde hij de Franse automobiel sector met een kleine auto voor een klein budget, daarna het volledig in staal, de drijvende motor en de voorwielaandrijving.
De reklame was steeds aanwezig, tot op de EIFFEL toren, met het Citroën speelgoed, de expedities « Croisières Noire, Jaune, Blanche » de YACCO records, en de heldendaden van LECOT

Verraden door het geld, wordt hij uit zijn fabriek verdreven eind 1934, maar vijftien jaar later associeert hij zijn naam met de technische innovatie, vervolgens met de 2CV, de DS, de SM, en internationale records.

André CITROEN, geboren uit een Nederlandse vader, is ook gepassioneerd door onze Belgische en Hollandse vrienden, die we verwelkomen in AUDRUICQ, op maar 30 minuten van de belgische grens !

INFO : Parking vergroot naar 200 plaatsen. 

Meer dan 60 exposanten hebben reeds hun stand voorbehouden. Onderdelen, dokumentatie en miniaturen zijn voorzien op de afspraak. Sinds de 2018 editie hebben we de parking nog vergroot naar 200 plaatsen.

De BEURS verloopt van zondag 24 februari 2019 om 9uur tot 17,30uur, in de polyvalente zaal, avenue de Nortkerque te AUDRUICQ.
(GPS long 2,0833, lat 50,8833)
toegankelijk via de uitgangen 50 op de l’A16 et 2 op de l’A26.

De inkom is betalend voor volwassenen (3€), gratis voor minder dan 16 jaar.

Infos op de website www.tacotclubcalaisien.com, of op Facebook Tacot Club Calaisien.

Un message, un commentaire ?

Qui êtes-vous ?
Ajoutez votre commentaire ici

Ce champ accepte les raccourcis SPIP {{gras}} {italique} -*liste [texte->url] <quote> <code> et le code HTML <q> <del> <ins>. Pour créer des paragraphes, laissez simplement des lignes vides.